Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hewlett sparket fra HP-styret

Styremedlem Walter Hewlett motsatte seg til siste slutt fusjonen mellom Compaq og Hewlett Packard. Det kostet ham vervet.

HP logo
Hewlett (57) er sønn av HP-gründeren William Hewlett, og kontrollerer nå 5 prosent av aksjene i HP alene. I følge Los Angeles Times har han nå fått beskjed om at han ikke vil bli valgt inn i bedriftens styre i neste periode. I likhet med de fleste andre som bærer familienavnet Hewlett har han hle tiden kjempet mot at de skulle kjøpe konkurrenten Compaq.

Rettens vei

Hewlett har sammen med øvrige medlemmer av gründerfamilien gått til rettslige skritt for å få stoppet sammenlåingen. Han har tidligere sagt at han ønsket å fortsette i styret selv etter en eventuell fusjon.

Liten entusiasme

Dette har styrets ledelse sett på med ublide øyne. I en pressemelding stiller de spørsmål ved Hewletts entusiasme for den nye bedriften.

Før påske ble det klart at det er flertall blant aksjonærene både i Compaq og HP for en sammenslåing. Det skal dermed svært mye til før historiens største IT-fusjon ikke blir noe av.