Annonse


Intel presser yoga-sekt

Den kuriøse saken er nesten for god til å være sann. Intel-konsernet mener faktisk at uttrykket «inside» er opphavsbeskyttet!

Brukt millioner

I en klage de har levert til det føderale petentkontoret i USA (U.S. Patent and Trademark Office), påpeker Intel at logoer med uttrykket «Intel Inside» forekommer på millioner av PC’er rundt om i verden, og at selskapet har brukt millioner av dollar på å markedsføre dette uttrykket.

Ord+«Inside»

Derfor, mener Intel, er den språklige sammensetningen med et ord eller utttrykk foran «inside» Intels suverene eiendom. Dette likegyldig om det gjelder yoga, brunost eller mikroprosessorer.

Yoga på innsiden

Sjefs-yogi Mark Stephens i Yoga Inside er ikke enig. Han har nå kjempet ett år med Intels advoktarer for å få beholde navnet på foreningen sin.

Annonse


– «Yoga Inside» henspeiler på yoga inne i menneskene. Ikke under noen omstendighet har det med Intel å gjøre, sier han til San Francisco-nettstedet SF Gate.

Yoga Inside ble i sin tid startet av tidligere straffedømte som ved hjelp av meditasjon og kroppsøvning ville skaffe seg et nytt liv.

Annonse