Laptop sikkerhet lås

Annonse


Bilder som passord

Laptop sikkerhet låsDenne uka kunne Microsofts sikkerhetsekspert Darko Kirovski vise fram en prototype på det nye innloggingssystem.

I stedet må brukeren trykke på en serie bilder (for eksempel en rekke flagg) i en bestemt rekkefølge.

Problemet med tradisjonelle innloggingssystemer er at folk flest har en tendens til å velge lett gjettbare og enkle passord. Fordelen med et bildebasert system, sier Kirovski, er at det er lettere for brukeren å huske en serie bilder og musklikk enn en tekststreng, samtidig som det er vanskeligere for uvedkommende å «gjette» seg gjennom innloggingen.

Hvor sikkert?

Ulempen med Microsofts foreslåtte system er at det vil være mye lettere for eventuelle tilskuere å snappe opp en bildebasert innloggingssekvens over skulderen til brukeren, enn det er å oppfatte inntastingen av et passord. Dessuten vil et bildebasert system nødvendigvis inneholde større mengder potensielt sårbar kildekode enn en enkelt passordpålogging.

Pålogging ved hjelp av enkle bilde-sekvenser er allerede i bruk på enkelte nettsteder for barn, men sikkerhetskonsulent Neil Barrett sier til The Register at selv om slike påloggingssystemer kan virke som en god idé, er det neppe egnet for utstrakt bruk eller erstatning for tradisjonelle passord.

Annonse