Pulsent video

Annonse


Nytt videoformat for bredbånd

Pulsent videoMens MPEG i utgangspunktet benytter seg av en teknologi som deler opp bildet i forskjellige blokker, legger Pulsent i stedet objekter og former som grunnlag for sin komprimeringsalgoritme (mer om dette HER).

Ifølge selskapet selv, kan Pulsent dermed levere en videostrøm som er opptil fire ganger så effektiv som med MPEG-2, eller fullskjerms «broadcast quality» video over 1.1 megabit/s. Ved lansering av teknologien, blir det hevdet at kvaliteten skal tilsvare vanlig fjernsynssendinger.

– Dagens tilnærminger til videokomprimering har gått tomme for bensin. Over tyve år gammel blokk-baserte teknologier som MPEG og dets avkom kan simpelthen ikke bli forbedret i betydelig grad. Industrien trenger en fundamental ny innfallsvinkel på videoprosessering, og det er det vi har klart å levere, sier adm. direktør i Pulsent, Adityo Prakash.

Ifølge ZDNet News innser Pulsent at de som allerede benytter seg av MPEG i dag neppe vil hoppe av til andre formater, og derfor sikter selskapet seg inn mot markedsområder der MPEG ikke allerede er godt etablert – for eksempel Video On Demand.

Annonse