Asetek 3GHz Vapor 1

Annonse


3GHz kjøleskap-PC

Asetek 3GHz Vapor 1ASUS og danske Asetek viser en av de kraftigste arbeidsstasjon/konsument-PCene på messegulvet i år: en kommersielt tilgjengelig 3GHz-maskin.

Ved hjelp av VapoChill CPU Cooling System holdes prosessoren kontinuerlige nede på minusgrader, og derfor er det mulig å overklokke prosessorer på en stabil måte på med opptil 35 prosent. En 2,2 GHz Pentium 4 vil da kunne kjøre på 3GHz.

Også AMD-hovedkort og -prosessorer støttes av VapoChill-løsningen, selv om Asetek anbefaler P4.

Seks lapper – uten innmat

VaporChill kan kjøpes i Norge i dag. Det er opp til deg å sette sammen din egen PC-konfigurasjon, med de komponentene du selv vil ha, men selve kabinettet og kjølesystemet koster ca. 6300 kroner.

Annonse


VapoChill fryser ned prosessoren din, så den kan kjøre raskere.

Prisen på systemet har blitt såpass høyt fordi VapoChill benytter seg av kjølekompressor, som i vanlige kjøleskap, og derfor kvalifiserer for hvitevare-avgift.

– Siden vi må betale avgift på grunn av kjølekompressoren, blir dette et veldig dyrt prosjekt for oss. Vi gjør det kun fordi vi vil at det skal være tilgjengelig for folk, og tjener selv bare 200 kroner per solgte anlegg, sier Nils Gjendem i OCShoot, som selger kabinettet i Norge.

VapoChill er tilgjengelig fra 3dfxcool.no.

Et fullt spesifisert 3GHz-system med overklokket Pentium 4, store harddisker i RAID, GeForce 4, DVD-brenner, osv… kan lett komme opp i 50 000 kroner, forteller Gjendem.

Annonse