Annonse


Super-prosessorer under juletreet

Det vil ikke bli mangel på nye desktopprosessorer i år, og et par viktige milepæler vil nås av både Intel og AMD før julen ringes inn.

3 GHz Pentium 4

Før året er omme lover Intel å servere sin 3 GHz Pentium 4 til forbrukere, og samtidig er alt duket for introduksjonen av de AMDs mye omtalte Hammer-prosessor.

Intel kunne på CeBIT-messen i Hannover vise frem sin nye Pentium 4 på 2,4 GHz, som snart er klar for salg. Nøyaktig hvor mange forkskjellige frekvenser vi får se før den magisk 3GHz-barrièren blir brutt gjenstår å se, men 2,6 GHz ble også nevnt..

Annonse


Clawhammer 3400+

AMD, som nettopp lanserte sin Athlon XP 2100+, vil slå på stortromma rett før jul, med sin Clawhammer 3400+, en KOMBINERT 32- og 64-BIT prosessor. Før den tid blir det en håndfull nye Athlon XP å finne, blant annet 2200+, som lanseres i løpet av våren.

Ingen offisielle benchmarks har blitt kjørt på Clawhammer enda, men AMD viser til midlertidige målinger som viser en ytelsesforbedring på opptil 25% på Hammer-prosessorer med samme klokkefrekvens som Athlon XP.

SOLO, AMDs referanse-hovedkort basert på den nye 8000-brikkeserien for Hammer.

Annonse