Annonse


Xbox feiret i natt

Salget av Xbox startet ved midnatt, og ikke uventet var det en rekke utålmodige spillere som stilte i kø for å få kloa i konsollen.

De første 10 minuttene ble det solgt fem maskiner, men nattsalget i Norge kan ikke sammenlignes med resten av Europa, hvor det meldes at folk enkelte steder har stått i timesvis i kø bare for å komme inn i butikkene.

På skinner

Espen Gylvik i Microsoft sier lanseringen har gått som på skinner i hele Europa. -Vi har mer enn nok maskiner på lager, sier han i en kommentar til Itavisen.no.

Annonse


Espen Gylvik er Xbox-general i Norge

-Vi produserer 15.000 maskiner daglig i Ungarn, og har derfor ikke noe problem med å få ut nok maskiner til å dekke etterspørselen. Vi kommer heller ikke til å oppleve at maskinene bruker lang tid fra fabrikk til markedet siden de produseres i Europa, fortsetter han.

-Mer enn vi håpet på

Samtlige europeiske land har solgt mer enn Microsoft hadde regnet med i sine prognoser.
Gylvik hadde ingen konkrete tall til oss, men påpekte at salget av ekstra utstyr gikk langt bedre enn forventet.

Til tider høy stemning på Microsofts releaseparty i natt.

-Det selges i gjennomsnitt tre spill med hver konsoll, og utrolig mange har kjøpt DVD-settet som ekstrautstyr.

Snart på nett

Microsoft håper å få i gang tjenester til Xbox via internett så snart som mulig.

Telenor har en avtale med Microsoft om å teste ut en protokoll for internett-spill, og begynner testingen allerede i august i år.

Grønne lasershow sørget for den rette stemningen.

Det kommer mer

For å kunne konkurrere i markedet er Microsoft avhengig av å ha spilltitler som kan konkurrere med de etablerte konsollene.

I følge Espen Gylvik ble det lansert 21 spill sammen med konsollen i dag. Før juni skal det være kommet 60 til, og ytterligere 250 titler er under utvikling.

Annonse