Annonse


Vi prøvekjører DivX-spilleren

Avhengig av hva slags ekstrautstyr du velger, kan Archos Jukebox Multimedia fungere som et videokamera, et digital fotoapparat, en MP3-spiller, en bærbar videoopptaker, en videospiller, eller simpelthen bare som en 10 GB harddisk.

Men det som nok gjør at mange venter spente på dette produktet, er muligheten til å laste ned videosnutter og spillefilmer fra nettet, legge de over på Jukeboxen via USB eller Firewire i full kvalitet, ta med seg godsakene til en kompis eller ned i kjellerstua, og koble seg opp til TV-apparatet.

Som du ser, er Archos-boksen også utstyrt med en liten LCD-kjerm på 237×234 punkter, så du kan sitte og nyte The Matrix på bussen (sikkert en knall-opplevelse).

Hands-on

Etter en demonstrasjon og mye fikling med dingsen på messegulvet på CeBIT 2002, er det ikke annet å gjøre enn å slå fast at dette blir en av vårens mer spennende lanseringer på denne fronten. Vi er tilbake med full test så snart muligheten byr seg, i mellomtiden kan du få en forsmak i følgende videosnutt:

Annonse


(*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her. Har du fremdeles problemer, aksesser videoen direkte HER)

DivX – sannhet med modifikasjoner

Nå er det riktignok en aldri så liten uforutsett strek i regningen. En av de mest etterlengtede mulighetene, avspilling av DivX-filmer, støttes ikke når Jukebox Multimedia lanseres i midten av April. Men Archos vil komme med fortløpende firmware-oppgraderinger etter hvert, og vi blir lovet DivX-kapabilitet i midten av mai. Selskapet utelukker heller ikke at andre lyd- og video-formater også kan bli aktuelt etter hvert.

Ellers støtter Jukebox Multimedia i utgangspunktet bare MP3 (30-320 kbps avspilling og 30-160 kbps opptak), og visning av AVI-filer med MPEG4 video. Spekulasjoner om at det skal være mulig å spille av Windows Media-filer (wma, wmv) blir kontant tilbakevist.

Moduler

Det mest spennende av tilleggsutstyret er kanskje videomodulen, som inneholder en S-VHS tilkobling, og lar deg ta opp video (sanntidskoding av MPEG4) fra en hvilken som helst ekstern kilde.

Kortlesermoduler for SmartMedia og Compact Flash vil også være tilgjengelige, og er primært ymtet på å kunne vise bilder tatt med digitalkamera. Kameramodulen på 1.3 megapiksel kan også ta opp video, har 2x optisk zoom, og lar deg bruke displayet på Jukeboxen som viewfinder.

Drøye fire tusen

Jukebox Multimedia 10 er ventet klar for salg i Norge i april, og vil trolig koste i overkant av fire tusen kroner.

Se ellers archos.com for mer informasjon.

Annonse