Annonse


Kontrollere for tøffinger

Vil du kjøre litt mer hardcore enn Microsoft og Logitechs gaming-produkter, har amerikanske Belkin et par heftige kontrollere det kan være verdt å ta en nærmere titt på.

To av disse kontrollerne, n50 SpeedPad, en fullstendig programmerbar sammenslåing av tastatur og gamepad, og n30 GameMouse er nå klar for salg i Norge.

Aggressivt design

Om tankegangen bak designet på Nostromo-produktene sier Belkin at det er tatt utgangspunkt i spilleres forkjærlighet for løpsk teknologi. «Nostromo skal representere den mørke siden av den teknologiske utviklingen, hvor maskinene har kontrollen, og menneskene bare føyer seg etter lystene og innfallene til overutviklet teknologi», heter det i produktbeskrivelsen.

Uansett, så er dette lekre saker. Hvis du liker å underkaste deg vilter teknologi, naturligvis. (Nostromo er forøvrig latinsk for navigator, og navnet på det dystre designer-romskipet i filmen «Alien»).

Annonse


Nostromo n50 SpeedPad. Merk rulleknappen som lar deg skifte mellom tre forskjellige tasteoppsett, og retnings-paden på siden.

Quake Master

En rask runde Quake bekrefter at n50 SpeedPad ikke bare ser ut som den er tatt rett ut fra settet til Alien eller Hardware, men også ligger svært så behagelig i hånden, med stødig og effektiv tilgang til de mest brukte knappene (f.eks i et AWSD-oppsett).

Musen er også uforskammet lekker, og en naturlig partner for n50. Utrustningen er relativt standard, med rulleknapp på midten og en praktisk tommelknapp på venstresiden. Force feedback er også en feature på n30 GameMouse, men siden Quake-demoen som Belkin demonstrerte med ironisk nok ikke støttet vibrerende mus, fikk vi ikke sjansen til å oppleve dette.

I Norge nå

n50 og n30 burde dukke opp i norske butikkhyller ganske snart, da distributør MCOM allerede har begge disse Nostromo-produktene på lager. Regn med å måtte betale et sted i nærheten av 350 kroner for SpeedPad, mens GameMouse vil koste nærmere 500.

Belkin lager også Nostromo gamepads for både PC og Playstation 2, men det er foreløpig uvisst om og når disse vil bli å få kjøpt i Norge.

Se forøvrig catalog.belkin.com for mer Nostromo-info.

Annonse