Annonse


XBOX-TEST: Dead or Alive 3

Det er egentlig ikke noe å diskutere: Dead or Alive 3 er simpelthen det lekreste TV-spillet noensinne. Kanhende kan vi ikke si det samme om to-tre måneder, men skal man skryte av grafikken på Xbox i dag kan det neppe gjøre mer effektivt enn å sette på DoA 3

Alt fra de nydelige bevegelsene, de oppfinnsomme kastene og manøvrene, til vann- og snø-modellereing, lyseffekter og vannvittig detaljerte omgivelser gjør dette spillet til en sann fryd for øyet.

Også gameplay

Heldigvis er DoA 3 også mer enn et audiovisuelt praktverk. Spillet inneholder mange av de samme figurene fra DoA 2 (på PS2), men tilfører også en del nye. Det samme gjelder bevegelser og manøvre, som nå er mer varierte og oppfinnsomme enn noensinne.

Et intuitivt og lekende lett kontrollsystem sørger for en flott læringskurve der hvem som helst kan «nevle» til seg et par kjappe fete triks, mens det trengs en trenet mester for å virkelig hale i land de mest imponerende kombinasjonene og stilfulle motangrepene. Vi snakker riktignok ikke helt Tekken her, men i stedet et spill som gir maks spilleglede uansett hvilket nivå du befinner deg på.

Annonse


DoA hele natten…

For å «låse opp» nye kostymer og fightere, må du som før spille gjennom story-modus med forskjellige figurer. Men DoA har også endelig fått en heftig Tag Team-funksjon, såvel som Team Battle, og en veldig nyttig læringsmodus hvor du systematisk blir trent opp i et åttitalls angrepskombinasjoner med hver av de forskjellige karakterene.

Husket vi å nevne hvor lekkert dette spillet egentlig er?

Farlig vakkert

Selve omgivelsene og kamparenaene er også et studium i seg selv, med klippekanter å ramle utfor, rekkverk å knuse, steinsøyler å pulverisere, vegger og vinduer å bli slengt gjennom, vann å vasse i, snø og virvle opp, og trær å bli slengt inn i.

Hva mer kan en voksen mann be om?

Må tro hva de krangler om, egentlig…?