Annonse


Her er nyhetene fra Nokia

Nokia viser først og fremst kjente modeller som i tillegg til tidligere funksjonalitet nå også har fått JAVA. Men innimellom er det også en og annen helt ny telefon – selv om heller ikke disse er stort annet en variasjoner over den velkjente Nokia-lesten.

Kjappere 9210

9210i er 9210 med litt ekstra minne og noen nye funksjoner. De som hadde håpet på GPRS kan bare glemme det. Her har Nokia ennå et stykke vei å gå. Ellers er det nye tilbehøret, en GPS-modul mer spennende enn resten av oppgraderingen, som stort sett er begrenset til softwareoppgradering. 9210i skal også være litt raskere enn forgjengeren, hevder Nokia.

Fargeskjerm og »rulleknapp»

En større nyhet er 7210, som ikke har noe til felles med 7110. Denne telefonen har fargeskjerm, MMS og Java, og blir en telefon som kan ta opp kampen med Ericsson T68. 7210 er en trebåndstelefon med FM-radio, GPRS og polyfoniske ringetoner. Vekten er 83 gram, taletiden opptil 4 timer og standbytiden inntil 10 døgn.

Annonse


Businessmodellen nå med Java

6310i er samme telefon som 6310, men med Java (og dermed mulighet for å laste ned tredjeparts applikasjoner). Dessuten har i-modellen fått elektronisk lommebok.

Ungdomsmobilen

3410 vil nok bli den nye ungdomsmobilen, med litt enklere programvare og trolig lavere pris enn de øvrige nykommerne.

I tillegg til disse telefonen viste Nokia i dag også 3510, en mobiltelefonen med GPRS,polyfoniske (MIDI) ringetoner og Value Added Services (VAS) over Multimedia Messaging Service (MMS). VAS over MMS gir personlig kommunikasjon en ny dimensjon og gir Nokia 3510 muligheten til å motta verdiøkende tjenester som skjermsparere og flerstemte ringetoner. Leveranser av Nokia 3510 ventes starte i andre kvartal 2002.

– Kult

– Vi tror at Nokia 3510 vil ha bred appell blant forbrukerne med sineattraktive egenskaper og kule design. De flerstemte tonene vil dramatisk forbedre lydkvaliteten, om det er for melodiøse ringetoner, alarmer eller spillelydseffekter. Med en rekke dekselvalg og et utbredt tjenestetilbud, kan Nokia 3510 omformes til å bli ytterst personlig og anvendelig, sier markedssjef Mads Eriksen i Nokia Mobile Phones Skandinavia.

Annonse