Annonse


XBOX-TEST: Project Gotham Racing

Da konsollen ble lansert før jul 2000, hadde Playstation Ridge Racer V, en pen men relativt kjedsommelig affære. Xbox har et litt bedre veigrep ved sin norgeslansering, når Microsoft serverer sitt glimrende Project Gotham Racing.

Selve oppbyggingen og progresjonen av spillet er gjort i velkjent stil: du må simpelthen vinne forskjellige løp og klare visse mål for å få tilgang til nye biler og flere baner. Likevel er dette veldig fleksibelt lagt opp i Gotham Racing, og du har til en hver tid flere forskjellige spillmoduser du kan veksle mellom.

Gotham Racing er absolutt nydelig å se på, selv om detaljnivået grafikken ikke når helt opp til nivået i Gran Turismo 3 på Playstation 2. Derimot blir bilene skikkelig bulket opp når du dumper borti ting, noe som definitivt var en mangel i GT3.

Utseende teller…

Det som virkelig er perlen i dette spillet er det såkalte «Kudos»-systemet, hvor du blir premiert for å kjøre mest mulig profesjonelt. For å klare mange av utfordringene i spillet er det nemlig ikke nok å vinne, men du må vinne med stil.

Annonse


Klarer du å skli inn i svingen på to hjul, uten å treffe verken vegger eller autovern, blir du tildelt Kudos. Kjører du uten å kræsje over en lengre periode, blir det mer Kudos. Tar du et luftig hopp, vanker det Kudos. Og så videre. Tjener du et visst antall Kudos, er det muligheter for å vinne større medaljer.

På denne måten lærer man seg etter hvert å holde tunga rett i munnen til enhver tid, og virkelig etterstrebe mest mulig tøff og feilfri kjøring. Og akkurat som i GT3, er det nettopp vanskelighetskurven og utfordringen som virkelig gjør spillet, uansett hvor lekker grafikken måtte være.

Kjør på

Er du glad i bilspill, enten alene eller mot venner, vil Project Gotham Racing neppe skuffe. Her er det nok utfordring, nok biler, kjøreglede og baner til å holde deg klistret foran Xbox-en i lange tider…

Og ikke nok med det; du kan også skreddersy nummerskiltet ditt – juhuui!

Annonse