Annonse


XBOX-TEST: Oddworld – Munch’s Oddysee

Abe, i utgangspunktet en rendyrket Playstation-maskott, dukker nå opp i nye 3D-versjon på Xbox. Denne gang er Oddworld gjenskapt i 3D, og du veksler mellom å spille Abe selv, og hans nyfunne venn Munch – en merkelig akvatisk krøpling av en skapning som først må reddes fra en grusom fremtid som forsøkskanin og fjernstyrt slave for monstrøse farmasøyter.

Spillet går rett og slett ut på å bevege seg gjennom spillverdenen, mens man bruker Abes og Munch’ små venner til å hjelpe seg i å løse de forskjellige gåtene man kommer over på ferden. Abe har sine Mudokans, mens Munch har blitt kompis med noen små Gremlins-aktige

hårtasser med tanngarder som Dracula bare kan drømme om. Disse får du til å gjøre alskens saker og ting for deg ved hjelp av diverse verbale kommandoer, og på denne måten overkomme neste hinder.

Morsom tidtrøyte

Munch’s Oddysee er ikke bare et vittig og godt gjennomført spillkonsept, men stiller også med noen av de mest imponerende og oppfinnsomme mellomsekvensene noensinne – ikke bare er de animert og generert med en utrolig detaljrikdom, men de er også små humoristisk mesterverk i seg selv.

Annonse


Likevel, uansett hvor morsomme de forskjellige skapningene fremtoner seg, så lider Munch’s Oddysee av å tidvis være både tregt, traurig, og unødig repetitivt. Riktignok er det gøy å kommandere dine små medhjelpere rundt omkring, men følelse av å være sauegjeter kan til tider bli litt tyngende – mye av flyten i spillet drukner liksom litt i at man stadig må bære smårollingene frem og tilbake, eller kaste de over stup og ned i utskytningsramper, for å åpne neste dør (eller varianter derav).

Munch’s Oddysee er definitivt et spill det går an å fordype seg i, men samtidig ikke for action-sugne med lav tålmodighet.

Annonse