Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Halo

Er Halo det ultimate Xbox-spillet, med sine horder av aliens, rasende høye skuddtakt, og heftige kjøretøy og romskip?

Det er ikke uten grunn at Halo er et av de mest omtalte spillene til Xbox. Hvorvidt dette skyldes at du intuitivt hopper inn og ut av forskjellige kjøretøy, springer rundt og skyter aliens i en setting tatt rett utav en lekker romfilm, eller på grunn av det høye action-tempoet er noe uvisst.

Poenget er uansett at Halo holder koken, leverer varene, ikke lider av teit AI verken hos monstre eller dine kjempende lagkamerater, og er variert og utfordrende nok til å holde deg oppe natt på natt.

Moro i flokk

Spennende er også multiplayer-funksjonen. Ved å koble sammen opptil fire Xbox-maskiner, kan du spille mot opptil 15 andre, eller du kan kjøre opptil fire personer mot hverandre i flere forskjellige spillformer på en og samme maskin. Gøy er det også å spille gjennom spillkampanjen i samarbeid med en venn (split-screen).

Men uansett hvordan du vrir og vender på det, så er Halo noe så tradisjonelt som et sci-fi skytespill – bare et særdeles vellykket sådan. En relativt spennende historie, fet grafikk, og muligheten til å farte rundt i forskjellige kjøretøyer er elegant implementert, og spillet gir på alle måter inntrykk av å være solid og gjennomført.

Denne kjerra tar tre personer, og er det første kjøretøyet du får lov å boltre deg med.

En sterk tittel

Halo lykkes heldigvis på et eller annet vis å implementere et kontrollsystem som faktisk fungerer i denne typen spill. For en gangs skyld kan du virkelig lene deg tilbake i sofaen og faktisk spille et FPS (Første-Persons Skytespill) på en spillkonsoll, uten å irritere deg over at dette hadde vært mye bedre på en PC med tastatur og mus. Selv snikskytterrifla er intuitivt å lettvint å bruke.

Halo er definitivt et av de viktigste lanseringsspillene for Xbox, og er ypperlig underholdning enten du spiller alene eller i multiplayer.

(Den norske Halo-fansiden er forresten forlengst oppe, på halonorge.com)

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test