Annonse


XBOX-TEST: Batman Vengeance

Batman er ute for å redde kvinner i nød og bekjempe sine gamle erkefinder – som naturligvis inkludere Joker’n og diverse andre kjenninger, som Mr. Freeze og Poison Ivy.

Grafikken er basert på den nyeste Batman tegnefilmserien, og er derfor mer stilistisk gjennomført enn teknisk overlegent. Her er det store, overdrevne former og flater, og spillet gir et helhetlig godt visuelt uttrykk.

Det hele er lagt opp ganske rett fram som et actionspill, hvor vår helt får hoppe rundt, benytte kappen sin til å dale fritt fall, og selvfølgelig trekke gadget på gadget opp av utstyrsbeltet.

Bat-sakene

Mesteparten av tiden springer du rundt i tredjeperson, men når du skal bruke en eller annen fiffig dingsboms, eksempelvis en batarang eller bathook, så skifter du til førsteperson for å ta deg av fininnsiktingen. Du kan også snike deg inntil vegger, sniktitte rundt hjørner, og generelt sett leke Nattens Ridder, som seg hør og bør.

Annonse


Naturligvis blir det også anledning til å kjøre batbilen, fly batflyet, pusse tennene med bat-tannbørsten, tørke seg bak med batrullen, osv…

Hermegåsa slo godt an hos Joker’ns muntre gjeng

Ikke dumt…

Overraskende nok, for et slik superhelt-spill (prøv det siste Spiderman-spillet, så skjønner du hva jeg mener), er Batman Vengeance faktisk ganske kult. En stund. Til du innser at du egentlig bare hopper rundt fra avsats til avsats (med variasjoner) mens du banker opp slemminger, og at den største utfordringen i spillet til syvende og sist er å mestre de ekle kameravinklene og den tildels klønete kontrollmekanismen.

Konklusivt fremstår Batman Vengeance som et helt greit, lineært og noe begrenset actionspill, som desidert har en del å fare med hvis du første er innstillt å spille Lynvingen.

Om ikke grafisk imponerende, så i det minste stilfullt. Om ikke nitidig utfordrende og tilfredsstillende, så i det minste atmosfærisk.

Lille Bruce var den eneste gutten i klassen som syntes spensttreningen i gymtimene var verdt å henge med på…

Annonse