Annonse


Dementerer Xbox-stopp

Før helga kom meldingen om at Microsoft vil trekke tilbake Xbox fra det japanske markedet på grunn av en alvorlig feil.

Feilen gikk ut på at at DVD-stasjonen i konsollet laget hakk i ytterkanten på platene.

«Misforståelse»

I følge Microsoft selv – eller rettere sagt deres innleide PR-byrå «Edelman Public Relations Worldwide», er meldingen basert på en misforståelse.

På Microsofts japanske Xbox-side sto det riktig nok en melding om at noen få kunder hadde klaget på at enkelte spill- og DVD-plater ble hakkete langs kanten etter at de hadde blitt spilt i Xbox’en.

Annonse


Vil reparere

Av en eller annen grunn ble dette tolket dithen at samtlige eksemplarer som er solgt på det japanske markedet ville bli kalt inn for reparasjon, og at usolgte modeller ville bli fjernet fra butikkhyllene.

Microsoft sier at de ikke har planer om noen av delene, men at de vil erstatte eller reparere eksemplarer med feil på.

Skadene på platene var i følge Microsoft av rent kosmetisk art, og skal ikke ha påvirket avspillingskvaliteten på noe vis.

Tre kjeder stopper salg

Japan News og nettstedet Ananova melder i helgen at de tre japanske kjedene Sakuraya, Sato Musen og LaOX har stoppet salget av Xbox-konsollen.

LaOX skal angivelig ha åpnet salget igjen etter at Microsoft gjorde det klart at de ikke akter å trekke produktet tilbake fra markedet.

Tilbaketrekkingen gjelder bare selve konsollen. Samtlige kjeder fortsetter å selge programvaren til Xbox.

Store problemer

Microsoft rapporterer at det kun er rapportert 588 tilfeller av at Xbox riper opp plater og at det derfor er mindre enn 1% av maskinene det er feil på.

Kjedene mener at problemet er mye større. De har fått så mange klager fra misfornøyde kunder at de ikke lenger klarer å tjene penger på produktet, og har derfor sluttet å selge det.

Snøball-effekt

Microsoft skylder på at opperksomheten fra media er den største årsaken til klagene.

– Kundene ønsker å finne feil på konsollen, og klager derfor selv om produktet er i orden, sier Richard Teversham, markedssjef for Microsoft i England.

Xbox lanseres på det norske markedet 14. mars – forhåpentligvis uten feil.

Annonse