Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Knasende enkelt å hacke WLAN

Hacking datainnbrudd ill.

Det britiske sikkerhetsselskapet i-sec sier at de uten hinder får tilgang på to av tre trådløse nettverk i Londons finansdistrikt, melder BBC News.

Å plukke opp WLAN-singalene blir ekstra enkelt ved å bruke en hjemmelaget retningsantenne laget av en tom Pringles-boks.

Drive-by for hackere

Det er blitt en kjent metode for hackere å kjøre rundt i større byer med en laptop utstyrt med trådløst nettverkskort. Slik kan man enkelt få tilgang til og studere de etter hvert tallrike trådløse nettverkene rundt i finansdistriktene.

Annonse


Den hjemmelagede antennen kan forsterke signalet med opptil 15 decibel, og dermed gi et stabilt og fint signal på lang avstand.

Bakdør

-Mange større selskaper investerer i trådløst utstyr for tiden, dels for å finne ut av dets kapasitet, dels fordi det begynner å bli rimelig og enkelt tilgjengelig, sier Geoff Davies i i-sec.

-Problemet er bare at de uvitende har åpnet en diger bakdør til nettverket, advarer han.

Alle trådløse nettverkskomponenter har integrert støtte for kryptering av signal, men krypteringen er ikke aktivert som standard.

BBC News sier de fikk tilgang til over 60 forskjellige firmanettverk i løpet av en 30 minutter lang kjøretur gjennom London.

Annonse