Annonse


TV2 i lomma

Ved å tilpasse nyheter, sport- og underholdningsinnslag til håndholdte dingser, i første omgang de utstyrt med Pocket PC og Microsofts Media player, håper TV2 å nå frem til den stadig økende gruppen aktive PDA-brukere.

– For meg har slike greier alltid vært for folk som til enhver tid vet hvor de burde vært, fordi de er så jækla oppdaterte. Men nå kan vi endelig bruke de til noe fornuftig, nemlig TV, sier en noe spøkefull TV2-sjef Kåre Valebrokk i forbindelse med lanseringen av tjenesten.

Hver dag kl. 15:00 legges det ut ferskt innhold, som man kan velge og vrake i på TV2s nettsider. Bruksmodellen som har blitt skissert tar utgangspunkt i at men velger og vraker blant sakene som ligger på web (trykk på «drop»-symbolet på de du ønsker), og tar med seg de utvalgte klippene på PDA-en når man forlater kontoret for bussturen hjem.

Annonse


Innslagene vil være en blanding av tekst, levende bilder, og lyd.

Mobilt, men samtidig ikke

Interessant nok har TV2 Interaktiv valgt å basere tjenesten sin utelukkende på nedlasting og synkronisering via datamaskin. Det er i første omgang ikke lagt opp til at dette skal bli en nett-tjeneste man skal aksessere over mobilnettet, men i stedet må man ha tilgang til en PC med dockestasjon (som HP kaller «lasterampe») for å overføre videoklippene og innslagene til PDAen.

Årsaken til dette, ifølge Valebrokk, er hovedsaklig at Telenors prissetting på datatrafikk over GSM og GPRS ikke gjør det mulig å gjøre en slik innholdstjeneste attraktiv for brukerne.

– Vi unngår på denne måten Telenors barrierer, altså de skyhøye prisene på tellerskritt på GPRS. Hvis de fortsetter på denne måten, vil de sitte der med sine 10 millioner i UMTS-investeringer til ingen nytte, sier Vallebrokk.

Reklamefritt, men ikke gratis

Man har tatt høyde for at folk flest ikke ønsker å pine seg gjennom 30 sekunder lange reklameinnslag på sin håndholdte, og TV2 serverer derfor innholdet reklamefritt.

De første ukene vil TV2s mobil-tjeneste være gratis, men etter hvert er det meningen å ta seg betalt. Nøyaktig hva det vil koste er enda ikke bestemt, men det ble på dagens pressekonferanse mumlet noe om «noen tiere i uken…».

– I dag har vi bare én inntektskilde, men vi ønsker oss flere. I likhet med mange andre medier i Norge har vi inngått en avtale med eSolutions om betalingsløsningen. De skal riktignok også ha sin andel, men er ikke så grådige som visse andre, sier Valebrokk.

Det første forsøket med å innføre denne betalingsmodellen vil bli gjort i April, med utvalgt fotballstoff i forbindelse med starten på Elite-serien.

HP-eiere får pluss-pakke

Hewlett Packard, som har stått for mesteparten av finansieringen til tjenesten, sikret seg eksklusiv tilgang til sport- og underholdningsnnholdet. Dette betyr at mens hvem som helst kan få med seg TV2s nyhetsinnslag på sin Pocket PC, er det bare Jornada-eiere (eller de med et Jornada serienummer) som de første seks månedene får anledning til å se sportinnslag og underholdningsnytt.

For mer informasjon, se tv2.no/drop

Annonse