Annonse


Sony med harddisk-bilstereo

Modellen har fått navnet MEX-1HD og inneholder en 10 GB harddisk. Spilleren kan også kobles til nettverksbaserte enheter som Sonys Network Walkman.

Systemet kan laste ned musikk fra en CD åtte ganger raskere enn i realtime og spiller inn musikken på harddisken i ATRAC3-format, som opprinnelig ble utviklet for MiniDisc.

Nedlasting

Brukeren kan også laste ned MP3-musikk fra en CD direkte til harddisken. MEX-1HD har standardformat uten separate bokser – for enkel montering i alle biler.

Sony er først ute blant de store med hardisk-basert bilunderholdning. Men flere mindre produsenter har allerede hatt harddisk-baserte MP3-spillere for bil på markedet.

Annonse


Kopisikkert

MEX-1HD benytter Sonys Open MG-software for å lagre musikk på harddisken. Programvaren bruker platebransjens SDMI-system (Secure Digital Music Initiative), og inneholder dermed begrensinger på kopieringen.

Via Open MG kan man også høre på musikk innspilt på Magic Gate Memory Stick og bærbare SDMI- enheter som Sonys Network WALKMAN. Men siden selve spilleren ikke har kortleser, må filene overføres via PC. Brukeren kan raskt kan navngi artister og plater, enten via PC-programmet eller direkte i spilleren.

Pris: 15 000

Spilleren har to store ratt der brukeren navigerer seg frem i ulike menyer og kan velge en artist, en musikktype, en plate og til og med en spesiell melodi.

MEX-1HD lanseres i juni. Pris i Norge er enda ikke fastsatt, men på kontinenetet vil spilleren koste 2000 Euro – ca. 15 000 kroner.

Annonse