Bjørn Brøndbo

Annonse


Truer med å trekke Windows

Bjørn BrøndboBallmer var 8. februar inne til rettslig avhør hos US District Court, District Of Columbia. Microsoft har like godt lagt ut hele avhøret på nettet.

All konfidensiell og forretningssensitiv informasjon er imidlertid fjernet.

Vekk fra hyllene

I avhøret gjør Ballmer det klart at dersom de ni statene som ikke godtok det føderale forliket mellom amerikanske myndigheter og Microsoft får det som de vil, kommer Microsoft til å trekke Windows fra markedet.

I de ni statenes forlag heter det blant annet at Mirosoft må lage en versjon av Windows uten Microsofts tilleggsprogramvare som fildefragmentering, Explorer og Messenger.

Annonse


4-8000 versjoner

– Dette betyr at hvilken som helst del av Windows skal kunne bli fjernet når som helst. Det er en umulig oppgave. Det er i hvert fall ikke en oppgave vi kan gi våre programmerere, sier Ballmer i avhøret.

Han hevder også at Microsoft ville måtte lage mellom 4000 og 8000 unike versjoner av Windows dersom de skulle følge de ni statenes ønske til punkt og prikke.

Sammenbrudd

Videre sier han at Windows kan bryte sammen dersom for eksempel innebygde vedlikeholdsprogrammer som skulle fjernes for å gi plass til konkurrentenes programvare, slik de ni statene vil.

Forvirret? Her finner du en kronologisk oversikt over antitrustaken mot Microsoft fra Washington Post.

Annonse