Ill.: www.divx.com

Annonse


DivX 5.0 klar for nedlasting

Ill.: www.divx.com

Den 5. utgivelsen av det populære formatet innheholder en rekke interessante oppdateringer. Filstørrelsene vil gå ned med voksne 20% i forhold til versjon 4.12 uten kvalitetstap , og i tillegg støtter kodeken koding (opptak) og dekoding (avspilling) av MPEG-4 Simple Profile, samt dekoding av MPEG-4 Advanced Simple Profile. Di v X lover både dobbel og trippel koding i sanntid , altså hasigheter over 50 bilder pr. sekund.

Samarbeidet med AMD

DivX har samarbeidet med ingeniørteam fra AMD for å få optimalisert kodeken for deres prosessorer. Dette har resultert i en fartsøkning for AMD-kunder som gir en fjerdedels reduksjon i kodetiden.

DivX Pro 5.0

En annen nyhet som kommer med den nye versjonen er at kodeken blir gitt ut i tre forskjellige varianter. DivX 5.0 som beskrevet over og DivX Pro 5.0 som kan lastes ned for rundt $30, eller en versjon basert på pop-up annonser.

Annonse


Fordelene med DivX Pro er at de spesielt interesserte får større mulighet til å «tweake» output-filen med funksjoner som stabilisering av ustødige bilder, beskjæring og endring av størrelse og kvalitet på bildene.

Farvel til The Playa

Den siste endringen i versjon 5.0 er at The Playa, som har vært bundlet med de forrige versjonene, nå er erstattet av DivX Player 2.0 Alpha. Til forveksling likt The Playa, men bygget opp på nytt fra bunnen av. DivX Player 2.0 Alpha støtter blant annet skins, som i dag er nesten like viktig som mobiltelefonens SMS-funksjon.

Du kan lese mer om DivX 5.0 hos DivX.com

Annonse