Jobs, Steve

Annonse


Apple-dask til platebransjen

Jobs, SteveDisney-sjefen Michael Eisner beskyldte i forrige uke Apple-sjefen Steve Jobs for å oppfordre til piratvirksomhet. Nå får Eisner og hans våpendragere i plate- og filmindustrien svar på tiltale.

Eisner reagerte sterkt på Apple-kampanjen, der slagorder er »rip, mix, burn». I et intervju med bransjebladet Hollywood Reporter hevder Eisner at Apple på denne måten oppfordrer til tyveri.

Advarsel

Steve Jobs påpeker på sin side at Apple i sin kampanje for MP3-spilleren iPod gjør oppmerksom på at det er forbudt å kopiere opphavsbeskyttet materiale, og at Apple har tatt tekniske forholdsregler mot at det skjer.

Blant annet er det ikke mulig å viderekopiere musikken fra iPod’en til en annen enhet.

Annonse


Må kunne spilles

– Når folk kjøper lovlig musikk, må de få lov til å bruke den på alle enhetene de eier, sier han til Wall Street Journal..

Han går kraftig i rette med betaltjenester som Pressplay og RealMusic, som tilbyr musikk med så mange sikkerhetsklausuler at iPod-eiere ikke får noen glede av den.

Brukervennlighet viktigst

– Lærdommen bransjen burde trekke av Napster-saken er ikke først og fremst at dette handler om penger og tyveri. Det handler først og fremst om brukervennlighet. Slik bransjen nå har lagt opp sine tjenester, vil ingen være villig til å betale for dem, sier han.

Annonse