Annonse


Britney ormer seg på nettet

Siden torsdag ettermiddag har “VBS/Britney-A” og “VBS_BRITNEYPIC.A” sakte, men sikkert infisert et mindre antall maskiner i Europa. Den lave spredningshastigheten, og relativt begrensede skaden viruset gjør, har gitt det lavrisiko status.

Viruset kommer med et filvedlegg maskert som et bilde av den unge popstjernen, og om vedlegget åpnes i Microsoft Outlook eller en IRC- klient vil det ganske enkelt spre seg videre til kontakter i adresseboken din, melder ZDNet News.

Norman, McAfee og Norton Antivirus har alle beskyttelse mot ormen, men ofrer det lite oppmerksomhet på sidene sine. Viruset er så lite sofistikert at det nærmest kan karakteriseres som et “hoax”; et liksomvirus. Filvedlegget som inneholder viruskoden har ikke en gang det korrekte etternavnet for en bildefil.

Potensiell spredningsfare

Likevel mener enkelte viruseksperter at det er en viss fare for at spredningen av viruset kan skyte fart, siden «Britney Spears» tross alt er blant de aller mest brukte søkeordene på Internett for tiden.

Britney er ikke den første som får et virus oppkalt etter seg. Jennifer Lopez- viruset infiserte et ubetydelig antall maskiner i fjor. Men ingen av de to kan hamle opp med spredningen av Anna Kournikova- ormen som faktisk klarte å stenge ned en del e-post servere.

Annonse