Annonse


Gates rikest igjen

Ifølge forretningsbladet Forbes, som har samlet 497 av de rikeste i verden på sin liste, sitter Bill Gates i dag med en formue på $52.8 milliarder, altså omlag 470 milliarder kroner. Det gjør ham, for femte gang, til verdens rikeste.

Dette er riktignok drøye 90 milliarder mindre enn i fjor, men Microsofts styreformann og programvarearkitekt har likevel ingen problemer med å danke ut nestemann på listen, børsfyrsten Warren E. Buffet, med stakkarslige 311 milliarder kroner på bok.

På fjerdeplass, etter supermarked-mogulene Karl og Theo Albrecht, ligger nok en data-legende: Paul Allen. Allen er med sine 225 milliarder kroner ikke lenger styremedlem i Microsoft, men sitter fremdeles med store eierinteresser i selskapet. Allen er tett etterfulgt av Oracle-mann Lawrence Ellison.

Deretter følger Jim Walton, sønn av Sam Walton, grunnlegger av verdens største forhandlerkjede, Wal-Mart. Han slo Gates i fjor, med god margin. Nå har imidlertid Gates seilt opp igjen, og inntatt førsteplassen.

Annonse


Gates håver inn

Verdens rikeste mann har sitt å slite med for tiden, inkludert rettslige strider og en dyr Xbox-lansering, men Gates tjener fremdeles ca. 5,50 kroner hvert eneste sekund, døgnet rundt. Dette tilsvarer en timebetaling på ca. 63 000 kroner på en vanlig arbeidsuke på 37.5 timer, eller en dagslønn i underkant av en halv million.

10 på topp

Her er de ti øverste i milliardærklubben:

  1. Gates, William H III (470 mrd.)
  2. Buffett, Warren E (311 mrd.)
  3. Albrecht, Karl & Theo (239 mrd.)
  4. Allen, Paul G (225 mrd.)
  5. Ellison, Lawrence J (209 mrd.)
  6. Walton, Jim C (185 mrdl.)
  7. Walton, John T (184 mrd.)
  8. Walton, Alice L (183 mrd.)
  9. Walton, S Robson (183 mrd.)
  10. Walton, Helen R (181 mrd.)

Annonse