iPod brukes til butikktyveri

Apple iPod

Apple iPodiPod er et imponerende produkt fra Apple. Ikke bare en flott MP3-spiller, men samtidig også en meget anvendelig bærbar Firewire-harddisk med 5GB lagringskapasitet. Installerer du et operativsystem, kan du til og med boote opp og kjøre programmer fra den.

Apple var selvfølgelig klar over at de ga kundene et kraftig verktøy, og advarer i forpakningen ettertrykkelig mot å kopiere musikk ulovlig. Men man hadde neppe regnet med at folk skulle spasere rett inn i databutikker, koble seg på en demomaskin via Firewire, og kopiere dyre programmer lynkjapt over til sin iPod.

Ifølge Wired News, har dette problemet nettopp meldt seg hos enkelte amerikanske dataforhandlere.

Annonse

Rapping på rappen

Så snart du plugger inn iPod, popper den automatisk opp på Macens skrivebord som en helt vanlig harddisk – ingen drivere eller andre installasjoner er nødvendig. Så er det bare å trekke filer over. Du trenger ikke engang ta den ut av lomma mens dette skjer.

Et program som Microsoft Office for OS X, som har blitt rapportert stjålet på denne måten, har en langt enklere installasjonsprosess enn Windows-versjonen. Det er simpelthen bare å trekke hele installasjonsmappen fra CD-en over på harddisken. Og dermed også fra harddisken over til iPod (noe som aldri ville fungert med en typisk installert Windows-applikasjon, som gjerne infiltrerer harddiskens mørkeste avlukker og kroker med sine filer).

iPod er naturligvis ikke alene om å kunne benyttes på denne måten, med stadig flere eksterne Firewire-disker, ThumbDrives, og lignende produkter på markedet.

– Dette er første gang vi har hørt om denne typen piratkopiering, sier en Microsoft-talsmann til Wired News.

Annonse
Annonse