Hopp til navigasjon Hopp til innhold

FN bekymret for narkosalg

En ny rapport viser at salget av narkotika på nettet stadig øker. Dette ser FN svært alvorlig på.

tyv
Rapporten, utarbeidet av det internasjonale organet Narcotics Control Board (INCB), viser at salget av narkotika stadig øker på Internett. I rapporten hevdes det at diskusjonsgrupper i stadig større grad benyttes til salg av narkotika på tvers av landegrensene, skriver Ananova.

Forfatterne av rapporten er også bekymret for det økende salget av reseptbelagte medikamenter.

Narcotics Control Board er FNs egne organ, som har som oppgave å overvåke flyten av narkotika. De mener problemet nå har blitt såpass stort at det utgjør en stor del av den kriminelle aktiviteten på Internett.

– Vi trenger nye lover

– Styresmaktene i de forskjellige landene må sette problematikken på dagsorden. Vi trenger en felles lovgivning som kan sette en stopper for handelen, uttaler professor Hamid Ghodse, president for INCB.