Chatteprogrammet som takler det meste

One to bind them all…

Trillian lar deg motta og sende meldinger, uansett om kontaktene dine bruker MSN Messenger, ICQ, AOL Instant Messenger, IRC, eller Yahoo Messenger.

Når gratisprogrammet først er installert, er kontaktene fra alle dine andre Messenger-programmer slått sammen til en ryddig liste.

Annonse

Denne funksjonaliteten slår ikke godt an hos AOL, som gjør sitt beste for å stadig oppdatere AIM (AOL Instant Messenger) slik at Trillian ikke kan knytte seg opp mot tjenesten.

Patch og mot-patch

Resultatet er et kappløp hvor Cerulan Studios stadig lanserer nye versjoner og oppdateringer til Trillian for å snike seg rundt AOLs siste blokkeringer.

Dette kappløpet har pågått en stund, og ifølge BetaNews skjedde det igjen denne uken. AOL sørget nylig for at Trillian-brukere mottok følgende melding ved pålogging:

«You have been disconnected from the AOL Instant Messaging Service (SM) for accessing the AOL network using unauthorized software. You can download a FREE fully featured, and authorized client, here http:// www.aol.com/aim/download2.html»

Naturligvis har nå Trillian nettopp blitt oppdatert slik at brukerne igjen kan chatte med AIM-vennene sine.

Programmet kan lastes ned gratis fra www.trillian.cc.

Hva med Microsoft?

Microsoft følger ikke AOLs aktive «kjepper-i-hjulene»-strategi, men er langt fra begeistret over at Trillian-brukere blir bedt om å oppgi sitt Messenger brukernavn og passord.

– Vi mener at det beste for alle kundene er en standard for instant messaging som sørger for interoperabilitet mellom alle IM-produkter. Vi jobber mot IMUnified, IETF, og resten av industrien for å sørge for at dette skjer, slik at forbrukerne kan kommunisere fritt med sine venner og familie uansett hvilken IM-tjeneste de benytter. Vi har ikke et forretningsforhold til Cerulan Studios, sier Torstein Harildstad i MSN Norge til ITavisen.no.

Annonse
Annonse