4GHz Pentium neste år

Intel Pentium 4

Intel Pentium 4Prescott, som neste års Pentium 4 har blitt døpt, vil være konstruert med 0.09 mikron-prosessen (dagens P4 er på 0.13), og være den første desktop-prosessoren til å benytte seg av Intels Hyper-threading teknologi.

Hyper-threading gjør det mulig for en enkelt prosessor å kjøre flere applikasjoner eller oppgaver parallelt, og er å finne i Intels nye server-CPU Prestonia. Ifølge CNet News er også dagens Pentium 4-brikker utstyrt med de nødvendige kretsene for hyper-threading, men på grunn av manglende applikasjons-støtte er disse visstnok ikke aktivert

Introduksjonen av Prescott skal senere i 2003 komplimenteres med den såkalte 3GIO-standarden, som skal gjøre vesentlig forbedringer i kommunikasjonsprosessen mellom prosessoren og perferiutstyr som skjermkort og nettverksadaptere.

Annonse

AMD (som forøvrig lanserer sin Athlon XP 2100+ i mars) vil neste år møte Prescott med sin nye Clawhammer-prosessor, som du kan lese mer om HER

…også for de minste

Pentium 4 Mobile skal ut på markedet nå i begynnelsen av mars (og være oppe i 1.5 GHz i løpet av våren), men disse brikkene er for store og strømslukende til å være egnet for de minste laptopene. Dette forandrerer seg også neste, når Intel lanserer Banias, en ny kraftig prosessor for ultratynne bærbare PC-er.

Annonse
Annonse