Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panasonic GD95

Ikke alle er like begeistret for formfaktoren på Panasonic GD95. Men om du først og fremst er ute etter en lettbrukt og funksjonsrik mobiltelefon er dette et godt alternativ.

Panasonic GD95
Med GD95 fortsetter Panasonic en lang utviklingsrekke der formfaktoren har vært mer eller mindre konstant. GD95 skiller seg like vel fra sine forgjengere ved at den har det desidert største og beste displayet i sin klasse.

Menysystemet på Panasonic GD95 er grafisk med ikoner som beskriver hvilke funksjoner som skjuler seg i undermenyene. Å navigere i disse menyene går raskt, ikke minst fordi telefonen har en meget anvendelig 5-veis joystick.

Denne joysticken gjør det også enklere å navigere på WAP (WAP 1.2.1) og når sant skal sies har denne telefonen også den beste WAP-leseren i sin klasse. Det skyldes ikke bare de gode navigeringsmulighetene, men også den store skjermen.

Panasonic GD95 har ikke utbyttbare deksler, men kan gjøres mer persomlig ved hjelp av polyfoniske ringetoner og valgfri farge i displayet (hvit, grønn eller oransje). Fargene kan også kobles opp mot telefonboken, slik at det eksempelvis lyser grønt når det er venner eller familie som ringer, og rødt for de du helst ikke vil prate med, og hvitt for alle andre.

Ringetoner kan lastes ned via SMS, og de polyfoniske tonene gir virkelig et annet lydbilde enn det vi er vant til fra mobiltelefoner (finnes også på et par tidligere modeller, men disse har hatt liten utbredelse i Norge).

Telefonen har intelligent ordbok, og ved SMS mottak viser det seg igjen hvor kjekt det er med 10 linjer i displayet. Her slipper du å taste deg frem eller tilbake i meldingene for å få med deg hele teksten.

Telefonen har innbygget modem, men mangler IrDA. Du er derfor avhengig av kabel som er ekstrautstyr. Manglende synkroniseringsmuligheter for kalenderen bidrar også til at vi plasseer denne telefonen i erfarenklassen.

GD95 har e-postleser som fungerer uavhengig av WAP og SMS. Her kan du rett og slett koble deg opp mot din pop3 server, og laste posten direkte til mobilen. Lange meldinger klippes bakfra, og vedlegg kan du bare glemme. Det er imidlertid et strålende alternativ til SMS, der denne telefonen (som de fleste andre) ikke tillater mer enn 160 tegn.

Vi tar også med at telefonen har det som kalles ”desktop handsfree”. I dette tilfellet betyr det at telefonen har en kraftig høyttaler plassert på baksiden, og om du ønsker det kan du la samtalepartnerens stemme gå via denne høyttaleren slik at du kan sette telefonen fra deg i laderen og fortsette samtalen mens du har begge hendene fri.

Denne funksjonen gjør det også mulig å bruke GD95 som konferansetelefon.

Alt i alt er GD95 en meget god telefon som dekker de fleste behov for den som ikke bruker telefonen til annen dataoverføring enn WAP.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Stor og lettlest skjerm
  Enkel menynavigering
  Polyfoniske ringetoner
  Ikke synkroniserbar kalender
  Mangler IrDA
  Utvendig antenne

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 6 t 40 min 6 t 52 min 6 t 46 min 6 6 36
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 150 t 165 t 158 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 84 g 84 g   7 5 35
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 4 36
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 82 cm3 8 5 40
  Tekniske finesser 7 4 28
  Skjerm 9 6 54
  Tilleggsutstyr 6 4 24
  Veil. pris inkl. moms 3990 kr. 6 4 24
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 5 15
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 3 1 4 4
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 5 20
  Resultat 459

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

 • Stikkord: Mobil