Nokia 6510

Nokia 6510

Nokia 6510Formfaktoren er ellers lett gjenkjennelig. Her har Nokia ikke tatt sjansen på å prøve noe nytt, men i stedet tatt designelementene fra 6310 og konvertert dem ned til det populære 8210-formatet.

6510 Har High-speed data, og kan i teorien kjøre data med nedlasting som går opp til tre ganger raskere enn når du bruker en mobiltelefon med 14.4 Kbit/s.

Dessuten har 6510 GPRS, som gjør det mulig å ha kontinuerlig kontakt med Internett for å motta eller sende informasjon direkte.

Annonse

Når det gjelder ”the look and feel of” 6510 må vi medgi at det er en telefon som faller oss i smak. Den har overraskende gode taster til å være så liten, og normalt store herrenever har ikke problemer med å finne frem på tastaturet. Displayet har et behagelig hvitt lys, og menysystemet følger Nokias kjente suksessoppskrift.

Nokia 6510 har innbygget FM-radio, på samme måte som 8310. Kvaliteten på radioen er ikke all verden, men om dekningsforholdene (for FM-radio) er gode nok går det fint an å nyte favorittprogrammet på radioen. Radioen stjeler noe strøm, så om du er av den typen som hører på radio hele dagen bør du kanskje satse på en bedre radio enn dette.

Funksjonsmessig byr 6510 stort sett på det samme som 8310, med unntak av Bluetooth og horelyset i frontdekselet. I stedet har den noe som kalles en elektronisk lommebok. Enkelt forklart er dette en elektronisk huskeliste for kort- og kredittkortnumre, PIN-koder og annen informasjon du ikke ønsker å dele. Listen er passordbeskyttet, og meningen er at du skal kunne handle i nettbutikker med filialer på WAP, og så hente kortinformasjonen fra lommeboken når du trenger den.

Selv om 6510 på mange måter er en ideell business-telefon skulle vi gjerne sett at den hadde Bluetooth. Det hadde heller ikke vært dumt med et litt større display.

Ellers mangler det ikke på ”ungdomsfunksjoner” på denne Nokiaen heller. Nokia har forstått at det ikke bare er fjortiser som er opptatt av ringetoner, og at det heller ikke bare er business-kunder som kjøper slike telefoner. De har derfor lagt inn 35 forskjellige ringetoner og satt av plas til 10 ekstra som du har lagret selv. Du kan også laste ned logoer, bytte deksler og sende bildemeldinger (mellom Nokiatelefoner).

WAP-leseren er versjon 1.2.1, noe som åpner for passivt mottak av data (push).

6510 er en erketypisk Nokia. Den er liten og stilren, og kan utmerket brukes av forretningsfolk som har behov for mobil oppkobling mot Internett.

Prisen uten abonnement er på om lag 5.200 kroner (Telehuset) men du kan få den et par tusenlapper billigere ved å kjøpe den med abonnement(Klart Svar).

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Diskret eleganse
  GPRS og HSCSD (High-speed)
  Innbygget FM radio
  Liten skjerm
  Kort taletid

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 2 t 52 min 3 t 15 min 3 t 4 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 288 t 190 t 239 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 84 g 84 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 75 cm3 10 6 60
  Tekniske finesser 10 6 60
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 5200 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 4 1 2 2
  WAP Internt minne 1500 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 513

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse
 • Annonse