Morpheus stengte brukerne ute

Morpheus logo

Morpheus logoI løpet av dagen i går ble Morpheus-brukere møtt av en melding om å oppgradere programvaren sin – selv om de benyttet seg av siste versjon, melder News.com.

En offesiell uttalelse begrunner de tekniske problemene med at Kazaa, et fildelingsprogram som fungerer som «grunnmur» for Morpheus, hadde kommet med en oppgradering. Dette resulterte i at også brukere av Morpheus feilaktig ble bedt om å oppgradere.

– Kazaa har skylda

– Beklageligvis har Kazaas siste oppgradering ført til at Morpheus ikke lenger er kompatibel med programvaren deres. Som et resultat av dette vil en ny versjon av Morpheus komme allerede om få dager, heter det i uttalelsen fra StreamCast.

Annonse

StreamCast, utvikler av Morpheus, har tidligere uttalt at de etterhvert vil implementere støtte for Gnutella-nettverket. Det er foreløpig usikkert om den vil komme i versjonen som snart slippes.

Populær tjeneste

Kazaa, Morpheus og Grokster har sammen utviklet et nettverk som er vel så populært som Napster var i sin storhetstid. I følge tall fra Download.com ser Morpheus ut til å være den mest populære av de tre.

De tre fildelingstjenestene er saksøkt av både plateselskaper og filmprodusenter. Partene skal etter planen møte i retten 4. mars.

Annonse
Annonse