– Hele Internett ulovlig

nedlasting

nedlastingDet mener i følge nettstedet ComputerUser.com advokatene som ytringsfrihetsorganisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation) har engasjert på vegne av Grokster og Morpheus.

De to fildelingstjenestene risikerer nå å lide samme skjebne som Napster i det amerikanske rettssystemet.

Gjør alle til lovbrytere

Det sier seg selv at det ikke er praktisk eller økonomisk mulig å gå til individuell rettssak mot en halv milliard nettbrukere eller flere.

Annonse

I stedet satser plate- og filmmogulene på å få slått fast en gang for alle at slik aktivitet er ulovlig, slik at de seinere kan forfølge grove tilfeller juridisk.

Medskyldige

Dette fordi selskaper og organisasjoner som legger forholdene til rette for fildeling, blir medskyldige.

Fildeling bruker funksjoner som ligger i Internetts grunnstruktur, og det er ikke mulig å tenke seg et nett uten mulighet for slik fildistribusjon. Dermed må nettet forbys, dersom et forbud mot fildeling skal være effektivt!

Nettselskaper i buret

I tillegg vil alle selskaper som bygger eller har bygget tekniske strukturer for Internett bli forbrytere over natta. Det er kanskje ikke så farlig for Microsoft, som i følge amerikansk rett allerede er lovbrytere. Men alle andre – fra Oracle til Sun til AOL og for den saks skyld norske Opera – ville ved et trylleslag havne i kasjotten…

Annonse
Annonse