Nokia 5210

Nokia 5210

Nokia 5210Det mest iøynefallende med 5210 er materialvalget. Mens Nokia 3330 har en overflate i plast, oser 5210 av gummi. Denne gummien gir ikke bare et annet visuelt uttrykk, men bidrar også til å gjøre telefonen mer motstandsdyktig mot fukt. Dessuten absorberer gummi vibrasjoner og slag på en langt bedre måte enn plast, og det gir et bedre grep når du skal holde i telefonen.

5210 er i første rekke ment som en telefon for aktive mennesker. Det er grunnen til at du i pakken også finner en gummistrikk som du kan tre inn på armen om du vil ha telefonen lett tilgjengelig når du er på joggetur.

Også når det gjelder funksjoner har Nokia tatt hensyn til at telefonen er for aktive brukere. Ferdes du langt unna nærmeste gradestokk kan du sjekke temperaturen ved hjelp av den innbygde termometeret i telefonen. I våre tester har dette termometeret hatt en feilmargin på +- 10 grader, men det kan i alle fall gi en pekepinn når du lurer på om du skal velge stillongs eller kortbukser.

Annonse

Da er nok stoppeklokken mer nyttig. Her kan du ta tiden på deg selv, og lagre resultatet i telefonens kalender. Neste gang du gjennomfører den samme øvelsen kan du sjekke om det går fremover, eller om du kanskje bør justere treningsopplegget. Telefonen har plass til 100 oppføringer i kalenderen, og du kan lagre repeterende oppføringer som fødselsdagspåminnelser (eller bryllupsdagen, for den som måtte trenge en påminnelse om det også).

Klokken i telefonen kan også brukes som nedtellingsur, for den som vil følge med på hvor lang tid det er igjen av treningsøkten (eller til pizzaen skal ut av ovnen).

Nokia 5210 er ikke noen vakker telefon. Vårt testpanel mener den ser litt simpel ut, og etterlyser blant annet en større skjerm. I WAP-testen (WAP 1.1) oppnår den ikke en gang måletall 1, uansett om vi velger tekstbryting eller ikke. Med to linjer til heading og meny blir det bare 3 linjer igjen til selve meldingen.

Når du mottar tekstmeldinger er fire av linjene tilgjengelig for selve meldingen.

Det er lett å bytte deksler på denne telefonen. Her er det ikke et front- og et bakdeksel, men en hylse som tres på fra bunnen av telefonen og en som tres på fra toppen. For å løsne disse dekslene klemmer du på siden av telefonen og trekker det hele fra hverandre.

En annen detalj vi liker er skjermspareren. Ikke fordi det er så viktig med en skjermsparer på en telefon med gråtoneskjerm, men fordi den viser tiden med store og lettleste siffer.

Dette er ellers en telefon som inneholder alle de typiske Nokia-funksjonene. Du kan sende og motta tekstmeldinger med bilder (men bare mellom Nokia-telefoner). Du kan laste ned logoer og ringetoner, og du kan også legge inn dine egne skjermsparere.

Er du glad i å tegne kan du også lage dine egne bilder i et eget bildeprogram. Det krever riktig nok at du ikke har så mye annet å finne på, for brukergrensesnittet på denne bildebehandleren er ikke mye å skryte av.

Telefonmen har innbygget modem, og ettersom den også har IrDA-port kan du bruke telefonen som trådløst modem sammen med en PC. (Da må selvsagt også PCen ha IrDA-port).

Telefonen har en helt OK kalender som viser dag, ukesoversikt, månedskalender eller notater.

Nokia hevder telefonen har plass til 500 oppføringer i telefonboken, men det forutsetter at du lagrer 250 av disse på SIM-kortet. Ellers merker vi oss at 5510 faktisk har kortere batteritid enn hva tilfellet var med 3330.

Telefonen vi fikk til test er oransje, og dette er også standardfargen. Men ønsker du det finnes også to varianter i blått, en i gult og en i grønt. Med tiden vil det sikkert dukke opp en hel rekke andre varianter også, ettersom det er meningen at du skal kunne velge mer personlige Xpress-on hylstre.

Vi synes imidlertid at en pris på 2840,- (Telehuset uten abonnement) er alt for mye for denne telefonen, som verken har GPRS, J2ME eller WAP 1.2.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Robust telefon med godt grep
  Kan lagre stoppeklokke i kalender
  Liten skjerm
  Simpelt utseende
  Termometeret er veldig unøyaktig

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 5 min 3 t 43 min 3 t 24 min 4 4 16
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 115 t 153 t 134 t 8 5 40
  Vekt med standardbatteri 92 g 93 g   5 5 25
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 8 4 32
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 10 5 50
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 4 6 24
  Størrelse 99 cm3 6 5 30
  Tekniske finesser 5 5 25
  Skjerm 9 4 36
  Tilleggsutstyr 3 5 15
  Veil. pris inkl. moms 2800 kr. 10 4 40
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Start
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 1 3
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 4 1 2 2
  WAP Internt minne 1500 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 3 12
  Resultat 361

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse
 • Annonse