Kopisikker CD hadde bakdør

Charely Pride

Charely PrideCalifornia-kvinnen Karen DeLise gikk til søksmål mot plateselskapet Music City Records etter å ha kjøpt den kopisikrede CDen «A Tribute to Jim Reeves» med country-legenden Charley Pride. Denne platen var verdens første CD med kopisikring.

Nå har DeLise vunnet fram på alle punkter, gjennom et forlik som trolig betyr slutten for i hvert fall denne typen kopisikring dersom det blir gangbar juss også utenfor California.

Dette skriver bladet Stereophile.

Annonse

Innebygd Spyware

DeLise ble mektig irritert når hun fant ut at denne ikke lot seg spille i PCen hennes. Men hun ble enda mer fortørnet da hun oppdaget at kopisikringsprogrammet som var installert på CDen sendte informasjon om henne til plateselskapet via Internett.

I søksmålet het det at «Pride-CDen inneholder teknologi som både sporer opp, lagrer og analyserer spesifikk personlig informasjon om kunden, dennes lyttevaner og nedlastingsmønster og sender denne informasjonen videre til instanser utenfor kundens kontroll».

Skulle forbedre programmet

Selskapet SunnComm, som leverer kopisikringssystemet MediaCloQ, innrømmer nå at de la inn en bakdør som registrerte opplysninger om personen som prøvde å kopiere CDen.

Deretter ble disse opplysningene overført til SunnComm, slik at de skulle kunne skaffe seg oversikt over eventuelle pirater som prøver å trosse kopisikringen, og hvilke metoder de bruker.

Dette først og fremst for å forbedre teknologien ytterligere, hevder selskapet.

Skaper bølger

Forliket har skapt store bølger innen platebransjen i USA. I selskapet SunnComm, som lager kopisystemet som Universal bruker, gikk toppsjefen John Aquilino av på dagen etter at forliket ble kjent. Offisielt for å «søke nye ufordringer».

I forliket heter det blant annet at plateselskapet Music City forplikter seg til å merke framtidige plater tydelig, slik at ingen tror at det dreier seg om standard CD-plater som kan spilles overalt. I tillegg blir de pålagt å ikke bruke systemer som henter inn informasjon om kundene uten disses uttrykkelige samtykke.

I tillegg må SunnComm slette all informasjon de har samlet inn via MediaCloQ.

Annonse
Annonse