Siemens med folke-Java

Hva telefonen skal hete vet vi ikke, men som vi ser av bildet dreier det seg om en lekker liten sak, der designerne i Siemens igjen viser at godt design ikke bare er for de dyreste telefonene.

Bildevisning

Telefonen har GPRS, Instant Messaging og mulighet for å vise høykvalitetsbilder, hevder Siemens. Hva de mener med dette er ikke godt å si. Det hjelper lite at bildene er av høy kvalitet, når du bare har en liten gråtoneskjerm å vise dem på.

Telefonen kan ellers styles etter alle kunstens regler, med utskiftbare ClipIT-dekseler som på C45, og bilder som kan kobles til kontaktene du har i telefonen. Dessuten kan du sende og motta de nye EMS-meldingene.

Annonse

Lag dine egne programmer

Den største nyheten er like vel J2ME (Java 2 Micro Edition), som er en funksjon som lar deg laste ned spill og andre små programmer til telefonen. Er du litt datakyndig kan du også programmere dine egne applikasjoner til telefonen og dele dem med andre som har telefoner med denne funksjonen.

Kombinert med GPRS åpner dette for en rekke nye funksjoner som online chat, push e-post osv.

Den avbildede telefonen er bare en av mange nye modeller Siemens vil vise under CeBIT 2002 (13.-20. mars).

Annonse
Annonse