Billig-PC uten OS

Som et forsøk på å nå de PC-interesserte har kjøpesenteret på nett valgt å, på enkelte av sine modeller, droppe å forhåndsinstallere Windows. Enkelte analytikere tror dette er skivebom – ihvertfall for Walmart.

– Skivebom

– Dem som har interesse av å pusle med PC-deler i sin egen stue vil heller handle utstyret sitt hos de over 500 millioner andre, og vesentlig mer nerdete nettbutikkene, uttaler Steve Baker, anaytiker ved NPD Techworld til CNet News.

Walmart har per i dag over 4000 gigantiske varehus over hele verden.

Annonse

Som så mange andre forhandlere selger de vanligvis maskiner med Windows installert. Å droppe OS-et er et forsøk på å trekke prisbevisste kunder. Dette er ikke et nytt fenomen. Tidligere har Amazon.com lansert salg av brukte PC-er som et supplement til de nyere modellene.

Dyrt Windows i det blå

Selges PC-ene til riktige personer kan de komme til å ende opp med svært fornøyde kunder. For det er ikke til å stikke under en stol at Windows-lisensen utgjør en stor del av prisen til billig-maskiner.

Likevel er faren der for at de mindre teknologi-frelste kundene, som Walmart.com visstnok har flest av, skal få seg et sjokk når de kommer hjem med varen.

– Dette kan nok bli en plage for noen, uttaler Baker.

Annonse
Annonse