Fikk dusør av BSA

BSA

BSADette skriver The Register.

I følge nettstedet skal BSA (Business Software Alliance) ha utbetalt flere tusen pund – titusenvis av kroner – til tipseren.

Måtte betale

Resultatet ble at Baines & Ernst måtte betale et femsifret beløp i pund til BSA, en organisasjon som består av de fleste store, internasjonale programvarehusene. Blant medlemmene er både Microsoft, Adobe og Apple.

Annonse

Det britiske selskapet skal ha brukt 400 ulovlige kopier av Windows.

Ikke i Norge

I følge BSA er 40 prosent av den programvaren som brukes på verdens PCer piratkopiert.

Eilert Hanoa i BSA Norge opplyser til ITavisen.no at det ikke er planer om tilsvarende dusør-ordninger i Norge. Han kjenner imidertid til at BSA har kjørt dusør-kampanjer i flere land, deriblant Sverige og Storbritannia.

Annonse
Annonse