Yahoo fjerner rasistisk spill

Toppspill ill. 2001

Toppspill ill. 2001«Anti-Defamation League,» en amerikansk organisasjon som jobber mot undertrykkelse av minoritetsgrupper, reagerer sterkt på et spill som sprer rasistisk propaganda. I går kveld fjernet Yahoo spillet som var lagt ut for nedlasting på deres servere.

Tvilsom handling

Spillet White Power har lagt den svært tilsomme handlingen til en amerikansk getto. I følge organisasjonen er målet her å ta livet av flest mulig mørkhudede personer – og jøder.

White Power er en editert versjon av spillet Genesis3D. Dette er utviklet med tanke på programmerere som vil lage sin egen handling.

Annonse

Gruppa som selger programvaren er tidligere kjent for salg av musikk med rasistisk innhold. De hevder å tjene bortimot 10 millioner årlig på spillet som koster 125 kroner å kjøpe.

Utforsker grenser

– Vi tror gruppa utforsker grenser med det nye spillet. De hevder også å ha flere spill på tegnebrettet, uttaler Todd Gutnick, talsmann for Anti-Defamation League til MSNBC.

De er imponerte over hvor raskt Yahoo har reagert.

– Yahoo har opptrådt svært ansvarlig i denne saken. De er absolutt effektive med å håndtere slikt tvilsomt innhold, uttaler Gutnick.

Organisasjonen er bekymret over at det fortsatt finnes liknende spill diverse steder på Internett.

Annonse
Annonse