Annonse


Test av trådløse telefoner

Det finnes også flere analoge telefoner på markedet, men dette er en teknologi som er på vei ut. Forskjellen mellom de analoge telefonene og DECT-telefonene ligger i overføringsteknologien. Mens analoge telefoner lett blir forstyrret og ofte er plaget av støy, er lydkvaliteten i de digitale telefonene gjennomgående god.

ISDN eller analog linje

DECT-telefonene kan deles inn i to grupper. De som kobles til det ordinære analoge nettet, og de som kobles til digitale linjer (ISDN). I klassen ISDN har vi testet følgende telefoner (i rangert rekkefølge):

 • 1. Siemens Gigaset 4130/4000 Micro
 • 2. Panasonic KX-TCD-706NWS
 • 3. Ascom Eurit 535
 • 4. Ascom Eurit 525
 • 5. Doro 2500
 • 6. Bang Olufsen 6000 ISDN

  Best i test:

  Siemens Gigaset 4130/4000 Micro

  Denne telefonen har alt. SMS, vibrasjonsvarsling, Høyttalende funksjon, babyalarm, walkie-talkie og stor telefonbok. Du velger selv mellom 10 ulike ringetoner (kjekt om du har flere håndsett) og kan selv bestemme om det er tider på døgnet da telefonen ikke skal ringe, men bare vibrere ved innkommende samtaler.

  Håndsettet har den klart beste menyen i denne klassen, og vinner ellers på batterikapasitet, vekt og design. Har du en Siemens mobiltelefon i huset kan batterier, ladere, MP3-spillere og bærbar handsfree brukes om hverandre.

  Annonse


  Telefonen har en rekkevidde som ligger over gjennomsnittet.
  Pris: 1495,-

  2. Panasonic KX-TCD-706NWS

  Dette er en telefon med et hav av muligheter, men dessverre et brukergrensesnitt som gjør at du neppe kommer til å benytte så mange av dem. Telefonen har god lyd, men vi savner å kunne sette volumet på håndsettet noe høyere.

  Panasonic har ikke separat basestasjon, og du er derfor avhengig av å plassere apparatet i nærheten av ISDN-uttaket.
  Pris: 1995,-

  3. Ascom Eurit 535

  Mange gode kvaliteter, og en av de telefonene som har aller best lyd. Men menyen kunne vært bedre, og håndsettets design er heller ikke det lekreste vi har sett. Basestasjonen er imidlertid pen, og når telefonen er plassert i laderen ser det like vel ikke så ille ut.
  Pris: 2495,-

  Mest for pengene:

  DORO 2500

  Dette er den rimeligste av ISDN-telefonene, men det betyr ikke at den er dårlig. Tvert imot er Doro 2500 den telefonen som gir deg mest for pengene, og kan du klare deg uten SMS på hjemmetelfonen er det i grunnen lite denne telefonen ikke klarer. Den har både vibrasjonsvarslig, babyalarm og en telefonbok med plass til 90 oppføringer.

  Ulempen er designet, og bunnpluggen i laderen ser rett og slett uferdig ut.
  Pris: 1790,-

  Analog DECT:

  Vi har testet følgende telefoner (i rangert rekkefølge):

 • Siemens Gigaset 4010 Micro
 • Siemens Gigaset 4000 Comfort
 • Doro 5045
 • Samsung SP-R6100
 • Doro WT 8085
 • Telenor Mistral 12
 • Doro WT 8075
 • Telenor Monsun
 • Siemens Gigaset 4000 Classic
 • Panasonic KXTCD 700
 • Bang Olufsen Beocom 6000

  Best i test:

  1. Også i denne klassen går Siemens Gigaset 4010 Micro til topps. Funksjonalitet og brukergrensesnitt, kombinert med et lekkert design, god rekkevidde og stor tilgang på tilbehør gjør dette til testens klare vinner. Denne telefonen er også den eneste i denne klassen der du har separat basestasjon, slik at du kan plassere hånsettet hvor du måtte ønske, og ikke bare der du har telefonuttaket.

  Siemens Gigaset 4010 Micro har babysitter, SMS, vibrasjonsvarslig og stor telefonbok, i tillegg til en meny som er lettfattelig.
  Pris: 1999,-

  2. Gigaset 4000 Comfort er nesten samme telefon som testvinneren. Men her dreier det seg om en adskillig større og tyngre telefon. Greit for den som ikke bærer den trådløse telefonen i lommen, men har den stående i laderen nærmest som en stasjonær telefon. Comfort kan ikke benytte tilbehøret til Siemens telefoner slik Micro kan. Comfort lades i basestasjonen.
  Pris: 1495,-

  3. Doro 5045 er soleklar vinner i klassen mest for pengene. Her har du en høyttalende telefon med telefonsvarer, og selv om telefonen ikke er av de minste og mest snertne har den et diskret utseende med rene klassiske linjer. Telefonen har også god følsomhet, og to separate telefonbøker. Hensikten med dette er å kunne gi ulike innringere ulikt ringesignal, alt etter hvilken telefonbok de er oppført i.

  Dette er også den telefonen som gir deg mest for pengene.
  Pris: 1098,-

  Svindyr Bang Olufsen

  Det er ellers lite som skiller de trådløse telefonene når det gjelder teknisk kvalitet. Alle har god lyd og brukbar dekning. Generelt kan man si at du stort sett får det du betaler for. Unntaket er Bang Olufsens Beocom 6000, som i tillegg til å være sterkt overpriset også er den telefonen som har færrest finesser.

  Designmessig er dette en telefon du enten elsker eller hater. I vårt testpanel var det imidlertid langt mellom entusiastene.
  Pris: 3390,-

  SMS

  Vi har ellers merket oss at SMS er i ferd med å bli vanlig også på trådløse telefoner. Løsninger der telefonen har egen lader separat fra basen gir økt valgfrihet med hensyn til plassering.

  Dekningen varierer heller ikke mye, men ingen av telefonen kommer i nærheten av de 300 m som er oppgitt som optimal rekkevidde.

  I sammenligningen av telefonene har vi ellers valgt å legge størst vekt på brukervennlighet, design og funksjonalitet. Vi har også plukket ut de to telefonen som gir mest for pengene i de to klassene.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse