Annonse


Motorola klar med 3G-telefon

Telefonen heter A-820, og er utstyrt med fargeskjerm på 176×220 punkter. I tillegg har den et videokamera med en linse som kan dreies 180 grader slik at den peker enten fremover eller bakover.

Video

A-820 kan både sende og motta lyd- og videoklipp, og støtter videoformatene MPEG4 og H-263. Den kan også spille MP3-filer og surfe internett. Innbygget Bluetooth sørger for at du kan overføre filer til og fra andre Bluetooth-enheter uten at du må forbinde dem fysisk med kabler.

Telefonen har en SD-port, og støtter både SD og MMC (minnekort).

Vi har ikke fått anledning til å prøve telefonen i et 3G-nett, og kan derfor ikke si noe om hvordan dette oppleves i praksis. Men vi kan konstatere at telefonen er relativt stor og tung, og at fargeskjermen ikke akkurat gir noen kino-opplevelse.

Annonse
Mer enn fart

Motorola brukte under lanseringen mye energi på å forklare at 3G ikke først og fremst dreier seg om telefoner med raskere dataoverføring. A-820 er i stand til å overføre data med 64 kbps ut, og hele 384 kbps inn. Dette tilsvarer enkel ISDN ut og seks ganger enkel ISDN inn, og forutsetter at operatørene slipper deg løs i disse hastighetene.

Like vel er det ikke farten, men de mange nye funksjonene og tjenestene gir som til syvende og sist vil vinne brukerne over fra GSM til 3G, hevder Motorola.

Ikke avskrekkende

Eksakt hva telefonen kommer til å koste er det ingen som kan fortelle, men det blir antydet at vi må betale rundt 7000 kroner i butikk. Det er operatørene som avgjør den endelige prisen, og mye beror på hvilke tilbud operatørene vil komme med for å vinne kunder til sine nye nett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse