(Illustrasjon)

Annonse


Småbarn storsvindlere på nett

(Illustrasjon)– Vi har sett en økning i kriminaliteten på Internett, og særlig blant den yngre delen av befolkningen. Jeg tror ikke jeg tar feil hvis jeg sier at det kommer til å øke ytterligere, uttaler Frank Harrill, FBI-agent ved Los Angeles avdeling for Internett-kriminalitet.

Stadig flere unge amerikanere blir hektet for alt fra avanserte innbrudd til tyveri av kredittkort-informasjon. Dette melder AP.

Utspekulert svindel

I januar ble 17-åringen Bartiromo avslørt for å ha svindlet til seg over 9 millioner kroner fra håpefulle investorer. Det ved å lure dem til å tro at investering i de fiktive aksjene hans var en gullgruve.

Slike tilfeller øker stadig i hyppighet, og det bekymrer også andre enn FBI.

Annonse
– Det er lett for dem å gjøre noe slikt. De fleste ungdommer tar det ikke seriøst, og tror det er en lek, uttaler Parry Aftab, en advokat som har undervist et stort antall barn og foreldre i Internett-sikkerhet.

Svindel i mindre skala

Aftab hevder de fleste svindelsaker utført av ungdom er av mindre skala. Dette kan være salg av fiktive gjenstander på auksjon eller tyveri av kredittkort-informasjon. Likevel hevder advokaten at også større og utspekulerte saker forekommer i stadig større grad.

– Styresmaktene vet ikke hvordan de skal takle slike saker. De slipper altfor ofte uten fengsel eller med mindre bøter, hevder Howard Friedman, adm. direktør for et firma spesialisert på lovspørsmål i forbindelse med Internett.

– Gi foreldrene kurs

I tillegg til å gjøre det vanskeligere å utføre denne typen kriminalitet, mener eksperter at både barnas og foreldrenes holdninger må endres.

– Foreldrene må innse at dagens PC med internett ikke er det samme som PC-ene for ti år siden, uttaler Justin Hughes, professor i Internett-lovgivning ved University of California i Los Angeles.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse