AntiSpam

Annonse


Storsvindel med søplemail

AntiSpamKontrollorganet FTC (Federal Trade Commission) har lenge sittet på gjerdet hva spam angår. Nå har de derimot valgt å aksjonere mot sju personer som skal ha sendt ut masse-mail med tilbud om pyramidespill. Dette melder Reuters.

Pyramidespillet oppfordret til innbetaling av snaue 50 kroner mot en gevinst på opptil 500.000 kroner. Selvfølgelig satt bakmennene på bakrommet og slukte pengene som ble innsendt.

2.000 deltakere

Nesten 2.000 deltakere fra 60 land lot seg lokke av tilbudet om de lettjente pengene. Rundt regnet ble dette 100.000 kroner i gevinst for svindlerne.

– Vi går etter villedende spam og kildene til e-posten. Vi vil ha det vekk fra nettet, uttaler Timothy Muris, styreformann for FTC, på en pressekonferanse.

Annonse
Han opplyser om at de vil ta knekken på en rekke liknende pyramidespill og kjedebrev de neste månedene.

Amerikanerne mottok i gjennomsnitt 571 reklame-mail per hode i 2001. Dette nummeret er, i følge Jupiter Media Metrix, ventet å øke med skremmende 1.500 prosent før 2006.

Ingen straff

Det er lite trolig at spammerne tildeles bøter eller fengselsstraffer for slike svindel-forsøk. FTC har bare i oppgave å sørge for at pengene finner sin vei tilbake til de opprinnelige eierne.

Alle de syv har vedgått forholdet og lovt på tro og ære at det ikke skal gjenta seg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse