Annonse


Første kyborg-familie

En familie på tre bosatt i Florida vil være de første i verden til å få mikrochips satt inn i kroppen. Implantatet «VeriChip,» fra selskapet Applied Digital Solutions, er på størrelse med et kulepennhode, og kan skannes for medisinsk- og personlig informasjon.

Menneske og maskin

Dermed ser det ut til at vi for første gang i historien får se ekte kyborg (kybernetisk organisme – blanding av menneske og maskin), slik science fiction-forfattere har beskrevet i årtier og Arnold Schwarzenegger framstiller i «Terminator»-filmene.

Jeff og Leslie Jacobs synes i følge nettstedet Ananova at det hele er som tatt ut av en «Star Trek»-episode. Deres 14-årige sønn er veldig fornøyd med å få være med på prosjektet.

– Jeg ser på dette som det endelige møtet mellom maskinen og mennesket, uttaler sønnen i huset.

Annonse
Kontrollerer kunstige organer

Chipen, som skannes fra utsiden av kroppen, skal benyttes både som en databank for informasjon om pasienten – men kanskje enda viktigere som en kontrollenhet for livsviktige kunstige organer.

Jeff Jacobs har tidligere overlevd behandling for kreft. Han er interessert i de positive følgende chip-en kan få for medisinsk forskning.

– Disse chipene kan vise seg å bli svært viktige siden de umiddelbart kan gi legen all data om pasienten, uttaler Jacobs.

Skeptikere

«VeriChip» får familien frivillig innsatt i armen, og skal bare medføre et mindre inngrep. Likevel finnes det flere skeptikere som mener dette er et forsøk fra regjeringen om å få full kontroll over USAs innbyggere. Enkelte mener også det er et tegn på jordens undergang – som beskrevet i Bibelen…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse