Annonse


OL ulovlig på nett

Heller ikke i år vil OL, en av verdens mest utbredte sportslige hendelser, finnes i lyd og bilde på Internett. IOC velger å beskytte sine dyrebare multimillion-kontrakter med TV-selskapene, melder Wired News.

At IOC forbyr video fra lekene på nettet er ingenting nytt. En nyhet er derimot at det sveitsiske TV-selskapet Television Suisse Romande har fått begrensede rettigheter til å vise klipp.

Enkelte journalister er overrasket over IOCs lille skritt ut på nettet.

Foredringer i 2008?

– Det er en forandring at IOC er villige til å vurdere video på Internett. Likevel vil vi ikke se de store forandringene før i 2008, når IOC skal forhandle om nye kontrakter, uttaler Steve Klein, grunnlegger av SportsEditor.com.

Annonse
Dette gjør at journalister for nettaviser foreløpig må se langt etter videosnutter som viser Lasse Kjus når han tar medalje.

– Vi skjønner at forbudet kan være frusterende for journalister. IOC må derimot ta hensyn til TV-selskapene. Det er derfra pengene kommer, uttaler David Aikman, leder for utdeling av lisenser hos IOC.

Innleid «vaktbikkje»

IOC tar ingen sjanser, og har leid inn britiske NetResult til å holde vakt på Internett. Dette er et samarbeid mellom tre firmaer som jobber med beskyttelse av kopirettigheter. Firmaet vil benytte seg av maskiner som automatisk søker gjennom nettet, i tillegg til erfarne surfere som skal passe på nettsteder som tidligere har brutt reglene.

– Vi har ikke sett noen dramatisk økning i antallet nettsteder vi må holde øye med, uttaler Caroline Townley, adm. direktør for NetResult.

IOC har produsert lister med navnene på over tusen nettsteder som de mener er potensielle lovbrytere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse