Apple DVD

Annonse


Bruk og kast-DVD på vei

Apple DVD«SpectraDisc» og «No Return Rental» heter de to teknologiene som, i følge dem selv, skal revolusjonere utleie av DVD-filmer. Etter et viss antall visninger, eller når en viss tid har gått, blir platene ubrukelige.

Den amerikanske forhandleren Circuit City prøvde seg med en liknende teknologi, men ga opp tidlig i 1999 etter å ha mottatt enorme protester. Teknologien hadde navnet DivX – og må ikke forveksles med dagens utbredte DivX-format som «adopterte» navnet da det ble ledig.

– Dette er en viktig milepel i kommersialiseringen av DVD-plater. De har blitt stadig mer populære, og teknologien vår vil gi vesentlig billigere filmer – av like god kvalitet, uttaler Nabil M. Lawandy, adm. direktør for SpectraDisc.

Full støtte

Begge teknologiene skal støtte samtlige av dagens DVD-spillere.

Annonse
Ved tidsbegrensning vil klokka begynne å tikke først når pakningen åpnes, og kvaliteten skal være akkurat like god som på standard DVD-plater.

– Vil redusere piratkopieringen

Flexplay, firmaet bak «No Return Rental,» har stor tro på at disse billige platene vil redusere piratkopieringen av filmer.

– I dag er folk villige til å legge ned mye arbeid i å få tilgang til billige DVD-filmer. Flexplay vil være så rimelig at ulempene ved piratkopiering plutselig blir mye større, heter det i en pressemelding fra Flexplay.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse