Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bruk og kast-DVD på vei

Lei av å levere tilbake filmene du har leid? Det slipper du når ny teknologi gjør leide plater ubrukelige etter en gitt tid.

Apple DVD
«SpectraDisc» og «No Return Rental» heter de to teknologiene som, i følge dem selv, skal revolusjonere utleie av DVD-filmer. Etter et viss antall visninger, eller når en viss tid har gått, blir platene ubrukelige.

Den amerikanske forhandleren Circuit City prøvde seg med en liknende teknologi, men ga opp tidlig i 1999 etter å ha mottatt enorme protester. Teknologien hadde navnet DivX – og må ikke forveksles med dagens utbredte DivX-format som «adopterte» navnet da det ble ledig.

– Dette er en viktig milepel i kommersialiseringen av DVD-plater. De har blitt stadig mer populære, og teknologien vår vil gi vesentlig billigere filmer – av like god kvalitet, uttaler Nabil M. Lawandy, adm. direktør for SpectraDisc.

Full støtte

Begge teknologiene skal støtte samtlige av dagens DVD-spillere.

Ved tidsbegrensning vil klokka begynne å tikke først når pakningen åpnes, og kvaliteten skal være akkurat like god som på standard DVD-plater.

– Vil redusere piratkopieringen

Flexplay, firmaet bak «No Return Rental,» har stor tro på at disse billige platene vil redusere piratkopieringen av filmer.

– I dag er folk villige til å legge ned mye arbeid i å få tilgang til billige DVD-filmer. Flexplay vil være så rimelig at ulempene ved piratkopiering plutselig blir mye større, heter det i en pressemelding fra Flexplay.