Ill.: www.divx.com

Annonse


MP3s «mor» kjøper DivX

Ill.: www.divx.comFraunhofer Institute utviklet MP3-formatet på 1990-tallet. Nå kjøper Fraunhofer IGD (Institute for Computer Graphics), som er instituttets avdeling for grafikk og video, lisens på det mange omtaler som «videoens MP3».

Holdt seg for nesa

Opprinnelig ville DivXNetworks gjøre avtaler med Microsoft, RealNetworks eller liknende giganter. Deisse selskapene holdt seg nærmest for nesa, siden formatet stort sett brukes til å spre piratfilmer på Internett.

DivX er basert på MPEG-4 og komprimerer video til en brøkdel av sin opprinnelige størrelse – uten at det i særlig grad går utover kvaliteten. Dersom du har bredbånd, tar det ikke all verdens tid å laste ned en film i bra kvalitet.

Flere bruksområder

Fraunhofer oppgir at de blant annet vil bruke formatet til å sende avansert 3D-grafikk over nettet. Dessuten skal det benyttes for å gjøre videokonferanser mer lukurativt.

– Vi valgte DivX på bakgrunn av suveren grafikk, enkel implementering, god kompresjon og det faktum at formatet egner seg svært godt til bruk ved direkte sendinger over Internett, uttaler Frank Morbitzer, leder for prosjektet hos Fraunhofer IGD.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse