IBM-logo

Annonse


Lomme-PC som blir til alt

IBM-logoTanken bak Meta Pad er å gi brukeren hendig og bærbart «datakort» på 12.7x 7.6×1.9 cm, som inneholder de vesentligste komponentene som utgjør «kjernen» i en datamaskin. Denne kjernen skal man så kunne gjøre om til en PDA, til en stasjonær arbeidsstasjon, eller en liten laptop, ved å sette den inn i forskjellige moduler/dockestasjoner.

Siden Meta Pad inneholder med andre ord de primære datamaskin-komponentene (harddisk, CPU og arbeidsminne), men ingen innganger, utganger, eller grensesnitt – det må man bruke diverse tilleggsutstyr for. Det kan være så enkel som å snappe på en trykkfølsom skjerm, eller det kan være snakk om et full konvertering til en bærbar eller stasjonær PC ved hjelp av tastatur, skjerm, og mus.

Foreløpig bare konsept

Ifølge diverse kilder på nettet er den nåværende prototypen utstyrt med 128 megabyte minne, 10 gigabyte harddisk, en 800 MHz Transmeta Crusoe prosessor, og Windows XP.

IBM skal ikke ha noen umiddelbare planer om å masseprodusere Meta Pad , men ifølge CNet News ville prisen på en eventuelt kommersiell utgave av prototypen ligge litt under det man må betale for en beskjeden laptop i dag, kanskje et sted i underkant av 10 000 kroner. En dockestasjon som gjør det mulig å koble til en vanlig monitor og tastatur ville kunne produseres relativt billig, mens PDA- og laptop-moduler til Meta Pad trolig ville kostet mer, men fremdeles være billigere enn typiske PDA-er eller bærbare PC-er i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse