Red Hat 6.0

Annonse


– Linux vil ta over

Red Hat 6.0Linux gir mer og mer slipp på sin opprinnelige strategi om å vinne skrivebordene i de tusen hjem. Nå er det firmaer som gjelder, melder ZDNet.

Red Hat tror ikke at Linux er avhengige av privatpersoner for å overleve. Det fordi operativsystemhet har åpen kildekode, og dermed krever mindre for å overleve.

Kildekode er nøkkelen

– PC-industrien går mer og mer bort fra skrivebordet, og er i større grad opptatt av funksjonalitet. Da er åpen kildekode bortimot helt nødvendig, uttaler styreformann for Red Hat, Bob Young.

Både Microsoft og Linux innser at Internett vil bli avgjørende i framtida. Young hevder det ikke vil la seg gjøre at ett firma eier protokollen som benyttes – noe han mener .Net er et forsøk på.

Annonse
– I det øyeblikket ett firma eier en protokoll på Internett, vil Internett feile. Da vil alt kollapse, hevder Young.

Tjener på dårlig økonomi?

– IT-budsjetter har blitt kraftig kuttet ned på, men det betyr ikke at de ansattes krav til funksjonalitet og ytelse er noe lavere. Dette tjener vi på. Linux er kjent som et operativsystem som gir mye for pengene, uttaler James Prasad, visepresident for Red Hat i Europa.

Linux kan også vise seg å få en viktig rolle når operativsystem etterhvert skal «bakes inn» i alt fra mikrobølgeovner til videomaskiner.

– Vi kan gi en mikrobølgeovn Linux for noen få kroner, uttaler Young.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse