Morpheus

Annonse


Sikkerhetsrisiko i Morpheus?

Morpheus(Oppdatering: dette «sikkerhetshullet» er forklart her: itavisen.no/showArticle.php?articleId=1298139)

Morpheus, et program som lar brukere dele utvalgte filer og mapper med andre, kan vise seg å gi andre – ikke bare Morpheus-brukere – tilgang til filstrukturen på harddisken, og potensielt blottlegge brukerens private dokumenter og filer.

Vet ikke årsaken

Dette blir nå avdekket av sikkerhetseksperter som har vært i kontakt med BBC News. Nøyaktig hva som er årsaken til sikkerhetshullet er uvisst, men både dataekspertene og BBC synes enige i at dette utgjør en alvorlig trussel mot de nesten en million brukerne av programmet.

Gammelt problem?

Det kan riktignok være snakk om et gammel og kjent «hull» som nå blir gjenoppdaget av BBCs «eksperter», slik flere lesere og andre har informert oss om. I henhold til denne artikkelen er det nemlig mulig å aksessere delte Morpheus-mapper med en hvilken som helst nettleser (noe som potensielt sett også medfører en del sikkerhetsmessige implikasjoner).

Ingen representanter for Morpheus har foreløpig kommentert saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse