Annonse


Rå PDA fra Fujitsu-Siemens

Grensen mellom lommedata og mobiltelefoner blir stadig vagere. Telefonene får fargeskjermer, økt minne og flere programmer, mens PDA’ene får GPRS og tale.

Utviklingen av PDA’foner foregår bak lukkede dører. Målet er å ha produkter klare til lansering under årets CeBIT, som arrangeres i Hannover i mars.

Modul

Men det er ikke alltid like lett å holde kortene tett til brystet, og en del informasjon er allerede lekket ut. Fujitsu-Siemens valgte like godt å vise frem en prototyp av sin LOOX, riktig nok uten at de vil gå nærmere inn på hva som skjuler seg under overflaten. Så langt må vi nøye oss med å få vite at det er en PDA, og at den vil bli utstyrt med en GSM/GPRS-telefonmodul.

Bluetooth

LOOX ryktes videre å være utstyrt med en 300 MHz Intell-Xscale prosessor, uten at noen har vært villige til å bekrefte dette. LOOX har for øvrig også innbygget Bluetooth.

Annonse
Ny Jornada


Det vil vi trolig også finne i HPs kommnde PDA (928 ?), som ellers er ventet å huse en GSM/GPRS-telefon for det europeiske markedet. Maskinen veier 184 gram, har 32 MB FlashROM, 64 MB RAM og drives av 2 LiPolymer-batterier der det ene kan skiftes ut. Batteriløsningen skal gi en standby-tid på 170 timer og en taletid på 3 timer.

De utvendige målene på den nye Jornadaen er 137×77,8×16,7 millimeter. Operativsystemet er PocketPC 2002.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse